Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Σκέψεις VII


Αλήθεια οι γείτονές μας Αλβανοί γνωρίζουν πως ο δικέφαλος αητός που υπάρχει στη σημαία τους προέρχεται από τη σημαία του Ορθόδοξου Βυζαντίου και πως ο Γεώργιος Καστριώτης ήταν ε΄νας βυζαντινός πρίγκηπας; Άλλωστε ιστορικά οι Ιλλύριοι ήταν ένα απο τα Ελληνικά φύλα, δεν ήταν Σλάβοι, Μογγόλοι, Αγγλοσάξωνες ή κάτι άλλο.

Κάθε λαός οφείλει να τιμά όχι μόνο τη δική του σημαία, μα και των άλλων γειτόνων και μη. Και να μην ξεχνάμε πως η καλή γειτονία θέλει δύο.

Οι άνθρωποι αυτού του πλανήτη να θυμόμαστε πως είμαστε όλοι αδέλφια. Ένας δημιουργός είναι ο πατέρας και είμαστε περαστικοί από την όποια πατρίδα ή οικογένεια. Εμείς οι Έλληνες διαλέξαμε τον σταυρό σαν ορθόδοξοι Χριστιανοί και 9 λουρίδες, 5 μπλε για το γαλάζιο ουρανό και τη θάλασσα και 4 λευκές για το λευκό αγνό φως του ήλιου. Αυτές οι 9 λουρίδες βροντοφωνάζουν το 'Ελευθερία ή Θάνατος' της επανάστασης του 1821 για να αποτινάξουν τον Οθωμανικό ζυγό.

Η ανθρωπιά δεν πρέπει να λείπει από τον κόσμο μας, και εμείς οι Έλληνες σας το δείξαμε όταν είχατε πραγματι ανάγκη, να το θυμάστε!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου