Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Μαύρος Μάρτιος του 2023


Στα Τέμπτη γράφτηκε μια σελίδα ντροπής για την Ελλάδα, μια σελίδα ανοργανωσιάς, ωχαδερφισμού, τεμπελιάς, μια απίστευτη ιστορία που τόσο πολύ με πόνεσε που άφησα να περάσει πολύς χρόνος για να πιάσω μολύβι για να γράψω τα πολλά στραβά που συμβαίνουν στην άλλοτε περήφανη πατρίδα μου. Μετά την απώλεια 102 ψυχών στην πυρκαγιά στο Μάτι, είχα την ελπίδα πως δεν θα ζούσα κάποια ανάλογη τραγωδία. Και μαθαίνω από τα Μέσα ότι συγκρούστηκαν μια επιβατική και μια εμπορική αμαξοστοιχία, διότι κάποιοι που ήταν υπεύθυνοι δεν ήταν ικανοί ούτε την σωστή κατεύθυνση δύο τρένων να συντονήσουν. 

Σ' αυτή τη χώρα ο πολίτης δε σέβεται τους νόμους και το κράτος δεν θέλει και δεν τιμωρεί το λάθος κάθε ανθρώπου. Κάποτε ακουγόταν πως ο Έλληνας έχει φιλότιμο. Δεν ισχύει σήμερα. Το μόνο που αξίζει σήμερα είναι το χρήμα, το εύκολο χρήμα, το κέρδος και η καλοπέραση. Εντυπωσιάζομαι όταν ακούω μόνο για δικαιώματα, τα οποία δικαιώματα πρέπει να συνοδεύονται με τις ανάλογες υποχρεώσεις.

Το επιβατικό τρένο ήταν γεμάτο από νέους ανθρώπους που επέστρεφαν στις δουλειές τους, οι φοιτητές στα πανεπιστήμιά τους και ξαφνικά, κάποιο ανεύθυνοι έκοψαν το νήμα της ζωής τους. Είχαμε 57 νεκρούς και άλλους τόσους τραυματίες. Και σκέφτομαι: βρε αδελφέ, δεν έχουμε πόλεμο! Δυστυχώς η Ελλάδα της καρδιάς μου έχασε τον βηματισμό της. Έχασε το δέσιμό της κοινωνίας, τις γειτονιές της, τον πρέποντα σεβασμό της, πρώτα ο καθένας προς τον εαυτό του και κατ' επέκταση στον διπλανό του. Μυρίζει η σαπίλα των πάντων. Η παγκοσμιοποίηση έφερε όλα τα άσχημα άλλων λαών και την κατάντια της Ελληνικής οικογένειας με την τηλεόραση και κάποιες εκπομπές και διαφημίσεις απαράδεκτης ξένης κουλτούρας. Και θυμάμαι πως διάβασα πριν χρόνια άρθρο σε σοβαρή εφημερίδα, για τον μεγάλο μας δημοσιογράφο Βλάση Γαβριηλίδη (1848) πως εμείς οι Έλληνες με τόσους μεγάλους Δασκάλους, Φιλόσοφους και Πολιτισμό: 'Καταφέραμε να διαφθείρουμε ακόμη και τη διαφθορά!'

Για σκεφτείτε το...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου