Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

Τα κακώς κείμενα της Ελλάδας

 


Λοιπόν θεωρούνται έξυπνοι, υιός και αδέλφια αποθανόντος αδελφού για ν' αποφύγουν να πληρώσουν χρέη στην Εφορία να κάνουν αποποίηση κληρονομιάς. Η Εφορία όμως θα φροντίσει να τα εισπράξει από συγγενείς β,γ ακόμα και δ βαθμού, οι οποίοιδεν είχαν σχέση με αυτό το άτομο και δεν είχαν καν ενημερωθεί για τον θάνατό του.

Η εφορία πάλι ζητάει τα χρήματα μόνο από τους εξ αίματος συγγενείς, ενώ οι συγγενείς της μητέρας μένουν στο απυρόβλητο. Όμως εγώ γνωρίζω πως η τιμή και το όνομα μιας οικογένειας καθαρίζει από τους συγγενείς α' βαθμού. Αν υπήρχε κληρονομιά για να εισπράξουν δεν θα προέβαιναν στην αποποίηση. Για ένα χρέος από Φ.Π.Α. 2400 ευρώ μετά από μια πενταετία έφτασαν ειδοποιήσεις σε 6 συγγενείς β,γ, και δ βαθμού για χρέος στον καθένα/στην καθεμία 628 ευρώ!

Θεωρείται έντιμο ένα κράτος με τέτοιο νόμο; Διάβασα ότι παλαιότερα θεωρείτο ανέντιμος αυτός που δεν πλήρωνε χρέος από χαρτοπαίγνιο, και έτσι φρόντιζαν οι συγγενείς α' βαθμού να καθαρίσουν το όνομα και την τιμή. Ξυπνήστε λοιπόν, αλλάξτε τους νόμους για να μην θεωρώ ότι η πατρίδα μου δε μεριμνά για τη ζωή των αδύναμων πολιτών.

Ευμορφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου