Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

Ο δήμος μας

 


Το Φθινόπωρο είχαμε Δημοτικές εκλογές και η κατάσταση στην πόλη μου με αναγκάζει να θίξω κάποιες καταστάσεις. Ζω στην Τούμπα και θεωρώ πως η συνοικία μου αδικείται καίτοι θεωρείται κέντρο. Οι δρόμοι δεν σκουπίζονται επαρκώς και βέβαια φταίει και ο πολίτης που δεν σέβεται το μέρος που ζει. Όμως οι κύριοι υπεύθυνοι είναι αυτοί που κινούν τα νήματα αυτής της πόλης, που τελικά μόνο 'συμπρωτεύουσα' δεν είναι!

Για τα στραβά της πόλης φταίει η ατιμωρησία που επικρατεί γενικά στη χώρα. Δεν θυμάμαι πότε έγινε η τελευταία ασφαλτόστρωση πια. Όλοι οι δρόμοι είναι χιλιομπαλωμένοι με τρύπες και αναχώματα από φερτά υλικό που κατεβαίνουν με κάθε καταιγίδα και μένου μήνες δίπλα στα σπασμένα κράσπεδα των πεζοδρομίων.

Οι υπηρεσίες 'κοινής ωφελείας', που μόνο τέτοιες δεν είναι, ανοίγους διόδους για καλώδια, κάνουν τη δουλίτσα τους και αφήνουν πίσω τους το χάος. Δέντρα που κόπηκαν εδώ και χρόνια, όμως δεν ξεριζώθηκαν ποτέ. Σπασμένες και σκορπισμένες πλάκες που μια χαρά μπορείς σκοντάφτοντας να σπάσεις πόδι ή χέρι. Ο άντρας μου υποστηρίζει πως γίνονται έργα, ίσως φροντίστηκαν κάποιοι δρομίσκοι. Όμως εγώ βλέπω στο δρόμο που περπατάω με μπαστούνι λόγω ηλικίας πως ζω σε μία υπανάπτυκτη βρώμικη πόλη. 

Δεν λέω, καλές οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και οι παρελάσεις, όμως ο μέσος πολίτης θέλει να μην μυρίζουν σκουπίδια στη γειτονία του. Πληρώνει άλλωστε αρκετά δημοτικά τέλη για να μην συμβαίνει αυτό. Δεν ζητάω βέβαια να πλένονται οι δρόμοι και τα παζοδρόμια, κάτι που συμβαίνει στη γειτονική μας Βουλγαρία! Να γίνει μια διατάξη που να απαγορεύει τα απορρυπαντικά στα μπαλκόνια διότι καταλήγουν οι σαπουνάδες στους δρόμους που γίνονται αδιάβατοι. Να τιμωρείται με πρόστιμο κάθε παρανομία μια και τα περί Ελληνικού φιλότιμου είναι για αφελείς. 

Η παραλία της Νύφης του Θερμαϊκού θα έπρεπε να είναι γεμάτη με κάθε είδους πλεούμενα και όχι με καφετέριες που αργοσχολούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου